TEST

A test témáját számtalan irányból meg lehetne közelíteni, bemutatni a biológiai természettörvényeket, a szerveket, a biokémiai folyamatokat, a csakrák vagy a meridiánok rendszerét, esetleg a DNS-t, itt egyikre sem térnék ki, nem az elemzés vagy a tudásodnak lineáris bővítése a célom, ezek fellelhetőek a világhálón.

Alapvetőbbnek tartom egy mélyebb megértés felé vezetni Téged, valamilyen módon arra a tényre szélesebb rálátást (ráérzést) nyitni számodra, hogy a tested nem csak egy kupac anyag, ami uk-muk-fuk időnként elromlik, megbetegszik. A TEST egy eleme a lényednek, a fizikai megnyilvánulása annak a végtelen forráshoz kapcsolódó energiarendszernek, ami főként a lelked és a szellemed egységéből álló VALÓDI LÉNYED.

Ha tehát a testedben van jelen egy probléma, érdemes azt több irányból megvizsgálni, nem csak fizikai szinten.

Szeretném hangsúlyozni, hogy az akadémikus orvoslás csodálatos lehetőségeket ad a kezünkbe, és ezek elvetése vagy démonizálása legalább akkora tévút, mint minden megoldást tőlük várni. Az orvostudomány vívmányainak hasznossága és szükségessége vitathatatlan. Ezen az oldalon ugyanakkor az alternatív megközelítésekbe, a holisztikus nézőpontba kaphatsz betekintést.

~~~~~~~

Ösztöneid végtelen bölcsességből fakadnak

Mára már kísérletekkel is bebizonyították, hogy mászni képes kisdedek számtalan eléjük rakott élelem közül tökéletesen képesek kiválasztani azt, ami éppen szükséges az adott egészségi állapotuk megtámogatásához vagy kiegyensúlyozásához. Akkor is, ha esetleg még soha életükben nem találkoztak az adott élelmiszerrel. Ők még erősen kapcsolatban állnak (Valódi Lényükből fakadó) ösztöneikkel, ami számunkra csodával határosnak tűnhet, mert a legtöbben nagyon arra lettünk kondicionálva – sokan sajnos a születésünk pillanatától fogva –, hogy beérjük azzal, amit kapunk, és ne követelőzzünk. (A nők várandóságának idején van még észrevehetően jelen ez az ősi ösztönösség.)

A mindennapok rohanásában, a számtalan életmódtanács rengetegében, kisebb-nagyobb mértékben elszigetelődve a velünk született ösztönöktől nem könnyű visszatalálnunk ehhez a belső bölcsességhez, ugyanakkor megéri próbálkozni. Odafigyeléssel és kitartó kísérletezéssel Te is képes leszel visszahangolni magadat arra a belső hangra, ahonnan meghallhatod, a testednek éppen milyen anyagra van szüksége. (És ez sokszor lehet olyan dolog is, ami egyszerűnek tűnik: lecsó, csontleves, vagy épp egy kis dió, egy alma, esetleg töpörtyű.) Az is út lehet efelé, ha kísérletezel, kóstolgatsz, és figyelsz arra, mi esik jól. (Nyilvánvalóan az ésszerűség keretein belül, az addiktív (élelmi-)szerek ismeretében, a mértéktartás szándékával.) Általánosan persze kijelenthető, hogy minél természetesebb, minél kevésbé feldolgozott egy élelmiszer, annál jobb. (Az állati eredetű zsírok démonizálása kollektív kollagénhiányhoz vezetett, miközben a szintetikusan előállított zsírpótlékok lerakódtak az érfalakon...)

Tudd, ha adsz magadnak az épp megkívánt táplálékból, és örömmel (hálával), odafigyeléssel veszed magadhoz, akkor kis mennyiség is elegendő lehet a testi egyensúlyod fenntartásához. Ha azonban rendszeresen félelem és szorongás uralkodik benned amiatt, mert bizonyos nézőpontok alapján, amit eszel "nem (biztos, hogy) egészséges", vagy "nem tartalmaz elég tápanyagot", azzal gátolod a szervezetedet az egyensúly megtartásában. Az EGYENSÚLY a fontos, lazíts! A vitaminok és ásványi anyagok valóban pótlásra szorulhatnak a mai monokultúrás tömeg-termesztésű zöldségek és gyümölcsök fogyasztása mellett, de nem érdemes erre rágörcsölni. Bízz abban, hogy ha igyekszel minél jobban odafigyelni az ösztöneidre, törekszel az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra, és lehetőleg elegendő időt szánsz az étkezésekre, akkor a tested rendben lesz! 

Ami pedig a különböző táplálkozási irányzatokat illeti, azokkal is megéri próbálkozni. Értékes tapasztalatokkal gazdagíthatod magad, ha megfigyeled, mi történik, ha pár hétre vagy hónapra – akár egy kis kezdeti erőfeszítéssel – kihagysz az étrendedből bizonyos anyagokat. Ugyanakkor itt is nagyon érdemes hallgatnod a belső hangra, és nem gyakorolni magadon évekig tartó makacs önuralmat (erőszakot) valamilyen hitrendszerből vagy elgondolásból fakadóan, mert hosszú távon azzal is kárt teszel magadban. Azt a saját magadnak kialakított étrendet keresd meg, amitől tényleg könnyedebbnek és életerősebbnek érzed magad, és minden nap legyél nyitott a változtatásra!

Manapság annyi csatornából áramlik az egészség megtartásával kapcsolatos információ, és legtöbbjükben oly' erősen jelen van a haszonszerzés szándéka is, s talán emiatt a félelem- és hiánykeltés, hogy ha valaki elmerül egy kicsit a témában, könnyen egy vagyont költhet havonta a szuperebbnél szuperebb szerekre, miközben minden nap szorongva vagy rossz szájízzel eszi meg a kifőzdei ételét. Ez nem az egyensúly és az egészség útja!

Bízz magadban! Csak figyelj arra, hogy mit kívánsz, és próbáld ki, mi történik, ha nap mint nap igyekszel örömmel, könnyedséggel magadhoz venni azt. Egyél jóízűen, és tudd, hogy mindez csak anyag. Az anyag minősége is fontos, de az akkor is még csak anyag!

A Valódi Lényedből végtelen bölcsesség, hihetetlenül precíz intelligencia fakad, és ha figyelsz az érzelmi egyensúlyodra, valamint arra, hogy a saját utadat járd – ezekről lesz még szó a későbbiekben –, emellett pedig megadod a testednek a táplálékot, amit kíván, akkor csodálatos ellenálló-képességre és egészségre tudsz szert tenni. Gondolj az orvosokra, akik szilárd elszántsággal bementek a járványok közepébe, és makk egészségesen jöttek ki onnan! Számtalan kísérlet igazolja mára azt is, hogy a lelki egyensúly és a meditáció, valamit a tudatosság növelése fokozza az ellenálló-képességet akár mérgező anyagokkal szemben is; ahogyan a testi elváltozások (betegségek) kialakulásának elengedhetetlen feltétele a lelki konfliktus megléte. Persze, mindannyian szeretnénk egészséges körülményeket és törekszünk is erre. Megtesszük mindannyian a tőlünk telhetőt. A többit azonban rábízhatjuk az örök energiaforrásra, az ÉLET-re.

A Lélek és Szellem hatalma az anyagban

A test sejtjei szakadatlanul keresik az egyensúlyukat, és igazából akkor tudják ezt megtalálni és megtartani, ha a lelkünk is rendben van. Mostani ismereteinkkel az látszik valóságnak, hogy ha a lélekben megoldatlan konfliktusok vannak, akkor a testünk előbb-utóbb megbetegszik, illetve ha a lelki konfliktus valahogyan nem oldódik meg, akkor dacára minden fizikai szintű támogatásnak vagy beavatkozásnak, a gyógyulás nem következik be.

Minden betegségnek megvan az oka, s a balesetek, mérgezések külső okait kivéve – (a karma témájába belemehetnénk ezeknél is, de később tesszük) – gyakorlatilag minden jelentős testi elváltozásnak belső, lelki szintű oka van. Az ősi, keleti gyógyászati irányzatokban már több ezer éve ismert és figyelembe vett tényező a diszharmonikus érzelmek sora, napjainkban pedig a Germán Újmedicina (GNM vagy BioLogika) foglalkozik mélyrehatóan és logikus rendszerbe rendezve az egyes megbetegedések lelki konfliktushátterével.

A GNM-ben azt is felfedezték, hogy a baktériumok, gombák és vírusok bizonyos testi elváltozások velejárói és nem okozói; amint az sem véletlen, hogy a szívizom sosem lesz gombás, és a bőrfelhám-szövet sem vírusos. Ráadásul meglátásuk szerint ezek a mikroorganizmusok szimbiotikus egységben működnek velünk, és az egészség helyreállításában volna fontos szerepük, ha nem akadályoznánk meg őket ebben. Persze, itt is fontos megjegyezni, hogy ha a szervezetünk érzékeny egyensúlya – például helytelen táplálkozás, életvitel és szennyezések hatására – tartósan elmozdul, akkor egészségtelen mértékben elszaporodhatnak ezek a mikroorganizmusok is. A hangsúly pedig súlyozottan – és ismételten – az egyensúlyon van! Ugyanis ha túl lúgos a szervezet, az is okoz problémákat, csak a savasodás gyakorisága miatt erről is hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

A Biologikában feltárták, hogy a betegségek (a rák is!) valójában a szervezet túlélési programjai, lelki konfliktusra reagáló biológiai külön-programok, amiket CT-vel kimutatható gócok fémjeleznek az agyban, s az egésznek pontos rendje van, öt biológiai természettörvény alapján működik. Ha megértjük a testünk működését, egy egészen újfajta magabiztossággal és nyugalommal ajándékozhatjuk meg magunkat.

***

A szellemi és transzcendens szférákban dolgozó szakemberek biztosan élnének a kiegészítés jogával ezen a ponton, ugyanis számtalan példát lehetne hozni arra is, amikor szellem szintről volt megoldható egy testi probléma. Családállítóként még a három éves képzésem alatt is láttam olyan esetet, amikor egy elhunyt családtag betegsége okozott valakinél testi fájdalmakat, amik az állítás után megszűntek; de szellemgyógyász, SVT-s, és egyéb szellemi területtel foglalkozó szakemberek között is köztudott, hogy számtalan testi tünetet vagy elváltozást képesek okozni a szellemi természetű „programok”, a lélek előző életekben gyűjtött tartalmai, illetve akár mások szellemének vagy lelkének kapcsolódásai is, amik aztán a tisztítások után előbb-utóbb (olykor csodás módon) elmúlnak, meggyógyulnak.

Szóval úgy tűnik, nem csak a lelkünk, és nem csak a saját lelkünk diszharmonikus rezgései okozhatnak érzeteket - vagy sokkal ritkábban - elváltozásokat a testünkben, hanem más lelkek és szellemek rezgésmintái is. (Persze mielőtt félni kezdenénk ettől, érdemes tudni a törvényt, hogy soha egyetlen rém sem ugorhat rád semelyik sötét sarokból a – tágabb értelemben vett – tudtod és beleegyezésed nélkül. Úgy is mondhatnám, gondolj bele! Ha bent a házban világítasz, és kinyitod az ajtót, a sötét fog bejönni, vagy a fény hatol ki, és fedi fel a belépni szándékozót? ...)

A tested háza a tiéd! Isteni rend szerint elrendelt földi otthonod. És csak azok jönnek "vendégségbe", akiket egyszer valahol meghívtál...

***

A gyógyulás elősegítésének kulcsa – legyen szó ősi gyógyászatról, lélekoldó módszerekről, vagy szellemi tisztításról – minden esetben az életenergia (QI - "csí" vagy prána) áramlási útjainak szabaddá tétele és az áramlás helyreállítása a lényünk teljességében.

*

Lehet ezekben hinni vagy nem annyira hinni, mindenkinek a saját szájíze szerint, mindenesetre amit én javaslok szem előtt tartani, az a széles látókör és az egyensúly. Ha az egyik módszer nem hozza meg számodra a kívánt gyógyulást, érdemes új irányt is kipróbálni, több irányból is megtámogatni a folyamatot.

A megfelelő minőségű és mennyiségű fizikai anyagok alapot képeznek, a lelki nehézségek oldása komoly kulcs lehet, és ha így sem mozdul el a rendszer az egészség irányába, érdemes a szellemgyógyászattal is próbát tenni. Ha komolyabb testi elváltozásról van szó, minden lelki és szellemi tisztítás mellett fontos az alapos kivizsgálás, és a szakorvosi felügyelet!

*

Itt szeretném megjegyezni ugyanakkor, hogy az sem feltétlenül vezet jóra, ha pánikszerűen tíz helyre szaladgálsz egyszerre egy problémával.

Ha felírt az orvos is recepteket, mellette járok akupunktúrára, homeopátiára, biorezonanciára, továbbá családállítása, kineziológushoz, prána-nadira, mellette svt-re, meg egy sámánhoz is, abból nagy valószínűséggel csak kapkodás és káosz lesz; egyik terápiába sem tudom magam igazán beletenni és valóban jelen lenni a tisztulási, gyógyulási folyamatoknak.

Az egyes kezelések után általában időt kell adni magunknak ahhoz, hogy azok kifejtsék a hatásukat, valamint a szervezetünk és energiarendszerünk megszokja, rögzítse az új helyzetet. Ezt is érdemes szem előtt tartanunk ahhoz, hogy a gyógyulás ösvényét tényleg megtaláljuk és végig tudjuk járni.

Törekedjünk a mértékre és az ésszerűségre, hallgassunk a szakemberek megválasztásánál is az ösztöneinkre, illetve általában az sem árt, ha az adott gyógyítók tájékoztatva vannak a velük párhuzamosan végzett egyéb terápiákról.

~~~~~~~

Testi egészség és élettartam

Az emberi test nagyjából 120 évre van kalibrálva, bár a legújabb amerikai tanulmányban 115-öt írtak le számszerűen. Soknak tűnik? Ma nagyjából 80 év van a köztudatban, tetőzve azzal, hogy idős korunkra mindenféle bajaink lesznek és valami betegségben szenvedünk ki.
"Hát, valamiben meg kell halni." – hangoztatja sok beteg, sőt egészséges ember is. Ez egyáltalán nem igaz, és közel sem természetes!

A természetes az volna – főleg a jelenlegi higiéniai és jólléti körülmények birtokában (a környezetszennyezést jelentősen csökkentve) –, ha minden ember legalább 100-120 évig élne, egészségben. Elsőre biztosan abszurdnak hangzik, pedig nem az. Talán futurisztikus, de mindenképpen elgondolkodtató.

Az ezzel kapcsolatos tudati sémáink tágításához érdemes lehet kutatni egy kicsit, nézegetni idős jógik képeit vagy videóit, szerencsére egyre több információ kering az interneten a kivételes korú személyekről is.

Tao Porchon-Lynch

jóga és táncoktató,
aki 100 évesen is aktív életet él és dolgozik,
New-Yorkban

Ebben a videóban pedig 3 száz év feletti embert kérdeznek az életükről.

Érdemes megfigyelni a hozzáállásukat, a szeretetüket és a lelkesedésüket.

Mindhárman képesek voltak megőrizni
szellemi tisztaságukat és lelki erejüket,

így hát a testük is teszi a dolgát: szolgálja az életet.

Segítség az egészség visszaállításához, megőrzéséhez

Ha tehát kiegyensúlyozott vagy, és élvezed az életet, nagy eséllyel sokáig élhetsz egészségben.
Felgyorsult világunkban azonban éppen ebben rejlik az óriási kihívás!

A megélhetésért folytatott mindennapi erőfeszítések közepette bizony-bizony óhatatlanul is belefutunk hosszabb-rövidebb ideig tartó stresszes időszakokba, s a kisebb-nagyobb érzelmi konfliktusok is az élet velejárói.

Stresszes túlfeszítettség, vagy érzelmi megrázkódtatás időszakában a szervezet (pontosabban az agy, ami egy programozott bio-számítógép) "vészüzemben" működik, és gyakran még éjszaka sem tud visszakerülni a normál bioritmus regenerációs fázisába.
Ilyenkor hetek, hónapok alatt szervi diszfunkciók, elváltozások alakulnak ki, valamint az egész szervezet fizikai állapota csökken;
az emésztés is "takarékra" kapcsol, romlik a felszívódás,
a vitaminok nagy része is – amiket strapabíró-képességünk megtartása érdekében fogyasztunk –, a toalettcsészében landol.

 

Ezekben a felfokozott, terhelt, kimerült és legyengült állapotokban

nagy segítség lehet a modern technológiát is szolgálatunkba állítani.

Létezik egy módszer, nemzetközileg elismert magyar fejlesztés, a BioLabor® által elérhető EMOST™ – Saját Jel Terápia,
ami hihetetlenül hatékony az idegrendszer normál állapotba való visszavezetésében, az agy és a szervek közti kapcsolat
újrahangolásában, az érzelmi blokkok oldásában és a regenerációs folyamatok fokozásában.

 

Ezt kiegészítve azzal a széles körű holisztikus tudásanyaggal, amiből ízelítőt ezen az oldalon olvashatsz,
a DITÉ - BioLabor XIII. kerületben állok szolgálatodra.

~~~~~~~

Még két alap funkciónk

Ösztöneink bölcsességéről már esett szó, de leginkább az étkezés kapcsán. Nézzünk meg ezen a "szemüvegen" keresztül még két alap-funkciót!

Az orrodon át lélegzel.

Fontos az orrlégzés, és nem csak a levegő megtisztítása, felmelegítése és nedvesítése szempontjából, hanem azért is, mert az orrjáratok nyálkahártyáiban olyan receptorok vannak, amik felmérik a beérkező levegő gáz-összetételét, s ennek az információnak a birtokában a tüdő több oxigént tud felvenni, mintha a szánkon át veszünk levegőt, ráadásul az esetleges nem kívánatos gázok ellen is több esélye van védekezni.

A légzés témájában a legtöbb manapság hangoztatott vélemény azt állítja, hogy nem lélegzünk elég jól, elég mélyen, míg pl. dr. Buteyko pont ellenkező következtetésre jutott, miszerint a fokozott gázcsere hatására fellépő széndioxid-oxigén arány eltolódása is felelős lehet a szervezet egyensúlyának felborulásáért. (Talán a filmekből is eszünkbe jutnak jelenetek, amikor valaki a pánik eluralkodását úgy igyekszik csökkenteni, hogy papírzacskóba lélegzik. Ilyenkor is a hiperventiláció miatti túlzott oxigénbevitelt igyekeznek elkerülni.) A széndioxid ugyanis legalább annyira fontos résztvevője testi folyamatainknak, mint az oxigén. Az egyensúly tehát itt is hangsúlyt kap, mert valahol a két nézőpont között van az igazság, ami személyenként és pillanatonként is változhat. Normál esetben ösztönösen tudjuk, mikor kell vennünk néhány mélyebb levegőt, sportolás közben is telibben, szaporábban lélegzünk, s nyugalmi állapotban természetes módon lassul és felszínesebbé válik a légzésünk.

Ha szomjas vagy, iszol.

Bár azt mondják, amikor már érzed a szomjúságot, az a dehidratáltság jele, én azt tapasztalom, hogy minél éberebb kapcsolatban vagyok az ösztöneimmel, saját önvalómmal, annál inkább időben eszembe jut inni. Érzem, mikor esik jól egy pohár víz, és ez általában hamarabb van, mint amikor konkrétan a szomjúság állapota (tehát a dehidratáltság) beáll.

A vesék munkájának szempontjából, illetve a húgyhólyag (valamint záróizma) egészségének minél hosszabb fenntartásához is szerencsésebb, ha inkább nagyobb mennyiségben (2-3 dl egyszerre) visszük be a folyadékot egy-egy ivás alkalmával, mint ha egész nap kortyolgatunk; de mindannyiunk életében léteznek olyan helyzetek is (akár egy kellemes ízű gyümölcslé tikkasztó nyári délután, vagy egy forró tea téli sétát követően), amikor pont a kortyolgatás a szerencsésebb és a jólesőbb.

Amit még nagyon kevesen tudnak, hogy az ajkainkon (leginkább a felső ajak jobb és bal oldalán) olyan érzékelő-receptorok vannak, amik információt küldenek az agynak a beérkező folyadék összetételéről. Persze, a szánk belsejében (leginkább a nyelven) is vannak ilyenek, mindenesetre jobb választás lehet pohárból inni, mint üvegből, vagy szívószállal. Persze itt is szem előtt tartva, hogy az élet sava-borsa a könnyed, színes tapasztalásokban, és az arany középutakban rejlik.

Összefoglalva

Ha úgy érzed, tájékozatlan vagy bizonyos területeken, hát tájékozódj,
de ha teheted, ne ragadj le egy vélemény megismerésénél, és mindig teszteld le magadon!

Bátran próbálj ki alternatív módszereket, és keresd meg azt a fajta segítséget és támogatást, ami számodra leginkább testhezálló!

A BioLogika (GNM) öt természettörvényének ismerete óriási megkönnyebbülést hozhat, ha félsz a megbetegedésektől,
és minden embernek hatalmas kincs, aki szeretné a saját kezébe venni az egészségének megőrzését, esetleg helyreállítását.

Igyekezz minél éberebben figyelni a tested jelzéseire, és egyre pontosabban kapcsolódni az ösztöneiddel!

Ennek fejlesztéséhez kipróbálhatod a mozgásmeditációt, a bodywork-öt, a jógát, a Cantienicát,
vagy bármilyen egyéb test-tudatosság fejlesztő módszert.
A legtöbb sport és mozgástevékenység is alkalmas lehet, és ha erre esetleg nem érzel elég energiát,
akkor napi fél óra sétával is sokat tehetsz az egészségedért.

 

A legfontosabb a tested szempontjából,

hogy bízz magadban, és élvezd az életet!

Csodás gyógyulásokat és tökéletes egészséget kívánok mindenkinek!

Ezzel a testről szóló résznek a végéhez értél.
(Ha kérdésed van, tekerj az oldal aljára.)

Tovább léphetsz a LÉLEK területére.

Az oldalon található tartalmat folyamatosan bővítem.

Ha értesülni szeretnél a kiegészítésekről, legfrissebb írásokról,
kövesd a Pszichologika FaceBook oldalát: